ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Semifreddo sa bijelom čokoladom i nutellom

Sastojci:

5 žumanaca
8 kašika šećera
200 gr. bijele čokolade
5 dcl slatke pavlake
2 kašike nutelle

Priprema:

Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, da pobjele, staviti da se kuhaju na pari. Odmah dodati bijelu čokoladu sobne temperature, mješati smjesu nad parom par minuta, samo dok se čokolada ne istopi i odmah skloniti pa ohladiti do sobne temerature.
Slatku pavlaku umutiti, dodati ohlađenu smjesu od bele čokolade i sve dobro izmiksati.

U kalup, moj je dimenzija - širina dna-8cm, širina vrha kalupa-11cm i dužina 30 cm. staviti najlon ili al.foliju, i sipati krem. Ostaviti 5-6 kašika krema, izmješati sa nutellom i rasporediti preko žute kreme. Malo kašikom miješati prema dnu da se kreme malo izmješaju.
Ostaviti u zamrzivač najmanje 12 časova, izvaditi iz kalupa i dekorisati nutellom.

Izvor: www.maminajela.com 

0 komentari:

Objavi komentar