četvrtak, 12. ožujka 2015.

Rolat sa nutelom


Sastojci:

Za testo:

100 ml mleka
20 g kvasca
100 g šećera
100 ml vode
1 kašičica sirća
4 kašike rastopljenog margarina
1 jaje
450 g brašna

Za fil:

100 g šećera
1 puding od vanile
4 kašike vode
150 g višanja
4 kašike nutele

Priprema:


Korak 1

Kvasac rastopite u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera i ostavite da naraste.

Korak 2

Zatim pomešajte šećer sa mlekom i sirćem i dodajte rastopljeni margarin i 1 jaje. Dodajte polovinu brašna i nadošli kvasac pa zatim dodajte i brašno. Umesite glatko testo.

Korak 3

Testo pokrite i ostavite da stoji 1 sat.

Korak 4

Puding razmutte sa malo vode.

Korak 5

Za to vreme višnje očistite i usitnite u blender, pomešajte sa 100 g šećera i ostavite da provre. Kuvajte 5 minuta, dodajte razmućeni puding i mešajte dok se puding ne zgusne. Skinite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Korak 6

Nadošlo testo razvite što tanje, pa ga premažite sa nutelom, pa zatim filom od višanja i urolujte.

Korak 7

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: kulinarskirecepti.info


0 komentari:

Objavi komentar