nedjelja, 8. ožujka 2015.

Parmiđano


Sastojci:


  • 500 g kora za lazanje
  • 150 g praske sunke
  • 150 g suvog vrata
  • 250 g Gaude
  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 g kecapa
  • 2 kasike rendanog parmezana
  • po potrebi so, voda za kuvanje kora za lazanje
  • po ukusu origano
Priprema:

Najpre skuvati kore za lazanje,
a potom ih nakratko potopiti u
hladnu vodu. Kore dobro prosusiti.

Umutiti jaja s kiselom pavlakom, malo
posoliti i dodati parmezan.


Prosusenu koru premazati prelivom
od jaja i pavlake, preko staviti
prasku sunku, suvi vrat i list Gaude,
saviti u rolnicu i sloziti u vatrostalnu
posudu. Tako uraditi sa svim korama.



Rolnice preliti preostalim filom sa
jajima, zatim kecapom i na kraju narendanom
Gaudom.
Na kraju posuti origanom i peci u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta

Kupujem domace kore za lazanje,samo ih malo
spustim u kipucu vodu i odmah vadim i susim na platnenoj krpi.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar