ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Panj torta (original recept)

Sastojci:

Kora

10 jaja
150 g šećera
40 g brašna
200 g mlevenih oraha
1 prašak za pecivo

Grilijaž

100 g celih polutki oraha
100g šećera

Fil:

4 jaja
50 g šećera u prahu
30 g brašna
300 ml mleka
1 margarina
150 g čokolade

Priprema:

Razdvojiti žumanca i belanca. Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i orahe. Razliti smesu u pleh obložen pek papirom i ispeći u rerni na 200*C, oko 25 minuta. Pečenu koru uviti u mokru krpu da bi se lakše uvio rolat. Šećer karamelizovati u šerpi, dodati orahe, sipati na pek papir i ostaviti da se ohladi. Zatim izlomiti na parčiće i samleti u mašini za orahe. Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati brašno, i promešati. Zagrejati mleko, uliti pripremljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu, rastopiti i ohladiti krem. Dobro izraditi margarin i sjediniti sa čokoladnim kremom i grilijaž masom. Odvojiti deo za premaz kora. Filovati koru, uviti u rolat i iseći na tri dela (dva manja i jedno veće parče). Premazati i ukrasiti panj.

Izvor: www.kuhinjica.rs
 



0 komentari:

Objavi komentar