Sastojci:
Kora
10 jaja
150 g šećera
40 g brašna
200 g mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Grilijaž
100 g celih polutki oraha
100g šećera
Fil:
4 jaja
50 g šećera u prahu
30 g brašna
300 ml mleka
1 margarina
150 g čokolade
Priprema:
Razdvojiti žumanca i belanca.
Umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti dok se
ne rastopi. Zatim varjačom lagano umešati brašno pomešano sa praškom za
pecivo i orahe.
Razliti smesu u pleh obložen pek papirom i ispeći u rerni na 200*C, oko
25 minuta. Pečenu koru uviti u mokru krpu da bi se lakše uvio rolat.
Šećer karamelizovati u šerpi, dodati orahe, sipati na pek papir i
ostaviti da se ohladi. Zatim izlomiti na parčiće i samleti u mašini za
orahe. Umutiti penasto jaja sa šećerom, sipati brašno, i promešati.
Zagrejati mleko,
uliti pripremljen fil i kuvati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu,
rastopiti i ohladiti krem. Dobro izraditi margarin i sjediniti sa
čokoladnim kremom i grilijaž masom. Odvojiti deo za premaz kora.
Filovati koru, uviti u rolat i iseći na tri dela (dva manja i jedno veće
parče). Premazati i ukrasiti panj.
Izvor: www.kuhinjica.rs
0 komentari:
Objavi komentar