nedjelja, 1. ožujka 2015.

Ovako dobre kokos čokoladne kocke još niste probali

Sastojci:

Tijesto:
  • 3 jaja
  • 10 dag šećera
  • sol (prstohvat)
  • 12,5 dag brašna
  • 1 ½ žličica praška za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • 8 – 10 žlica soka od ananasa ili mlijeka (po želji)

Krema:
  • 4 – 5 banana (ovisno o veličini)
  • 5 žlica soka od limuna
  • 8 listova želatine
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka (4,25 dl)
  • 7,5 dag šećera
  • 3 žlice likera od kokosa
  • 4,5 dl vrhnja
  • 10 – 15 komada kuglica Rafaello
  • Dekoracija:
  • 1 – 2 banane
  • 3 žlice soka od limuna
  • 5 dag čokolade za kuhanje
  • 1 žlica ulja

Priprema:

 Bjelanjke zajedno s tri žlice vode čvrsto izraditi te postepeno dodati 10 dag šećera i prstohvat soli uz neprestano miješanje. Zatim i dalje miješajući dodati jedan po jedan žumanjak. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješati, dodati masi od jaja i oprezno ručno izmiješati (ne mikserom).
Dno četvrtastog lima za pečenje (24 x 35 cm) obložiti papirom za pečenje, usuti tijesto i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 10 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se malo ohladi. Toplo tijesto preliti sokom od ananasa te ostaviti da se potpuno ohladi.

Četiri do pet banana (ovisno o veličini) narezati na ploške te odmah preliti sokom od limuna (da ne dobiju smeđu boju). Posložiti banane po tijestu. Želatinu omekšati u hladnoj vodi.
Kokosovo mlijeko, šećer i liker od kokosa glatko izmiješati. Želatinu ocijediti, oprezno zagrijati da se rastopi te dodati kokosovom mlijeku uz neprestano miješanje. Ostaviti u hladnjaku da se hladi oko pet minuta, odnosno dok se krema ne počne malo zgušnjavati. U međuvremenu kuglice Rafaela narezati na komadiće.
Slatko vrhnje čvrsto izraditi i zajedno s narezanim Rafaellom dodati kremi s kokosom te dobro izmiješati. Istresti na banane, izravnati i ostaviti da se hladi preko noći. Sutradan kolač narezati na kocke. Banane narezati na ploške i preliti sokom od limuna.
Čokoladu omekšati zajedno sa žlicom ulja na laganoj temperaturi. Na svaku kocku kolača staviti plošku banane i
preliti s malo čokolade.


Izvor: ljiljananieder.com

0 komentari:

Objavi komentar