utorak, 17. ožujka 2015.

Najčokoladnija torta


Sastojci za biskvit:
  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 150 ml čokoladnog mlijeka

Sastojci za kremu:
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja (pavlake)
  • 150 g mliječne čokolade
  • 6 žlica šećera

Za dekoraciju:
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 100 g mliječne čokolade
Priprema:

Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju 2 žlice kakaa. Smjesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200ºC oko 15 minuta (provjerite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i kada se malo ohladi prelijte je čokoladnim mlijekom, koru ostavite sa strane. Puding skuhajte sa šećerom i mlijekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje umutite i pomiješajte sa ohlađenim pudingom i sve pomiješajte mikserom. Dio mliječne čokolade (50 gr) naribajte i pomiješajte u kremu. Ostatak čokolade (100 gr) otopite i lagano dodajte u kremu uz stalno miješanje sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smjesu ravnomjerno raspodijelite preko pečenog biskvita. Čokoladu i vrhnje stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Uklonite s vatre, malo ohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa za torte, izrežite na komade i poslužite.

0 komentari:

Objavi komentar