ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Maslac od badema u 3 koraka

Maslac od badema je biljna zamjena za obični maslac, a mogu ga koristiti vegetarijanci, vegani i oni koji su intolerantni na mliječne proizvode.

Da izradite domaći maslac od badema, potreban vam je blender ili sjeckalica i malo strpljenja. Nakon što sami napravite maslac od badema, nećete više razmišljati o tome da ga kupite u trgovinama zdrave prehrane gdje je često vrlo skup.



Sastojci:

300 g badema
malo meda (po želji)


Priprema :

1. Zagrijte pećnicu na 180°C, pa na limu za pečenje pecite bademe oko 10 min

2. Dobro ih ohladite pa ih premjestite u blender ili sjeckalicu i miksajte oko 10-12 min

3. Povremeno stanite pa odvojite smjesu od stijenki



NAPOMENA: Bademi će se na početku mljevenja pretvoriti u grubo brašno koje će postajati sve finije. Nakon toga će nastati smjesa koja će se lijepiti za stijenke blendera. Zbog toga je potrebno povremeno odvojiti smjesu od stijenki. Nemojte odustati misleći da se smjesa nikada neće pretvoriti u maslac. Za to je potrebno nekoliko minuta. Neposredno prije kraja, po želji dodajte malo meda.

Maslac od badema možete koristiti kao namaz na kruhu ili ga stavljati u razne slastice i kolače. Može se čuvati u hladnjaku oko 3 tjedna.

0 komentari:

Objavi komentar