subota, 7. ožujka 2015.

Lagana ljetna torta

Sastojci:
  • za podlogu:
  • 250 – 300 g keksa
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 100 g otopljene bele čokolade
  • … mleko po potrebi
  • za nadev:
  • 1 kutija Parfe kreme (npr. Dolcela ili Dr.Oetker)
  • 600 ml hladnog mleka
  • 3 banane
  • za preliv:
  • 200 g višanja, ispasiranih
  • 200 g šećera
  • 1 kašika džemfixa 1:1

Priprema

Keks sitno izmrviti. Zatim dodati maslac, čokoladu i toliko mleka, da dobijete masu koju možete razmazati.
Na tanjir staviti papir za pečenje, a preko njega obod forme vel. 28 cm. Zatim ispuniti masom od keksa i poravnati. Staviti u frižider da se hladi.
Umutiti parfe kremu po uputstvu sa mlekom. Banane narezati na kolutove. Trećinu kreme premazati po podlozi, zatim preko staviti banane i premazati ostatkom kreme.
Ostaviti tortu da se hladi dok se krema ne stegne.
Za preliv zavreti višnje sa džemfixom, zatim dodati šećer i kuvati oko 1 min. Ostaviti da se ohladi. Ohlađenim prelivom izšarati površinu torte.
Nakon što se torta dobro ohladi, pažljivo ukloniti obod forme i papir, pa servirati.

Izvor: (coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar