ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Kroasani sa čokoladom

Sastojci:


  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl vode
  • 1 kvasac
  • 1 mala kačičica šećera
  • 1 mala kašičica soli
  • 1 jogurt
  • 1 dl ulja
  • 900 g brašna
  • 2 žumanceta
  • 1 margarin (za premazivanje)
  • eurokrem
  • čokolada
Priprema:

Napraviti potkvas od mlijeka,vode, šećera i kvasca. Kada kvasac nadođe, zamijesite tijesto sa 900 g brašna, uljem, jajima, solju, jogurtom. Tijesto treba da bude mekano.Potom tijesto podijelite u osam jufkica i ostavite pet minuta da odstoji. Jednu po jednu jufku razvijajte oklagijom i sedam jufkica premažite urađenim margarinom.Redajte jufkice jednu na drugu, a odozgo stavite onu nenamazanu. Razvijte veliki krug, podijeliti na trougliće, filujte eurokremom i uvijajte kiflice.Premažite ih bjelancetom i ostavite da stoje, jedan sat na hladnom.Nakon što odstoje na hladnom, peći u zagrijanoj rerni. Kada se ohlade nakon pečenja umakati ih u otopljenu čokoladu.

Izvor: www.mytaste.hr

0 komentari:

Objavi komentar