Sastojci:
- 1 čaša brašna
- 125 g maslaca
- 4 žlice smeđeg šećera
- 3/4 čaše kokosa
Nadjev od karamela:
- 500 ml slatkog kondenziranog mlijeka
- 80 g maslaca
- 4 žlice smeđeg šećera
Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade
- 2 žlice ulja
Priprema:
U pleh za pečenje (25x15cm) pritisnuti lagano dobivenu smjesu i staviti u pećnicu na 160ºC na 10-12 minuta dok biskvit ne poprimi svijetlo smeđu boju. Ostaviti da se ohladi.
U posudu staviti maslac, šećer i slatko kondenzirano mlijeko. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne pojave mjehurići. Zatim smanjiti vatru i kuhati još 5 minuta.. Kada potez kuhačom ostavi trag, znaci da se karamel zgusnuo i da je spreman za upotrebu. Nadjev premazati preko biskvita i vratiti u pećnicu da se peće 15-ak minuta. Kada se okolo po rubovima se pojave mjehurici, tada je kolač gotov. Ostaviti da se ohladi. Kada se karamel stegne, preliti čokoladnu glazuru.
0 komentari:
Objavi komentar