ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Karamel šnite

Sastojci:

  • 1 čaša brašna
  • 125 g maslaca
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 3/4 čaše kokosa

Nadjev od karamela:

  • 500 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 4 žlice smeđeg šećera

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade
  • 2 žlice ulja
Priprema:

U posudu staviti brašno, šećer i kokos. Pomiješati sastojke i dodati otopljen maslac. Sve zajedno dobro pomiješati da se sastojci sjedine.
U pleh za pečenje (25x15cm) pritisnuti lagano dobivenu smjesu i staviti u pećnicu na 160ºC na 10-12 minuta dok biskvit ne poprimi svijetlo smeđu boju. Ostaviti da se ohladi.

U posudu staviti maslac, šećer i slatko kondenzirano mlijeko. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne pojave mjehurići. Zatim smanjiti vatru i kuhati još 5 minuta.. Kada potez kuhačom ostavi trag, znaci da se karamel zgusnuo i da je spreman za upotrebu. Nadjev premazati preko biskvita i vratiti u pećnicu da se peće 15-ak minuta. Kada se okolo po rubovima se pojave mjehurici, tada je kolač gotov. Ostaviti da se ohladi. Kada se karamel stegne, preliti čokoladnu glazuru.

0 komentari:

Objavi komentar