srijeda, 11. ožujka 2015.

Domaći Jaffa keks! Brzo i jednostavno!

Sastojci:


  • 135 gr želea od narandže, narezan na kockice
  • 1 kašika marmelade od narandže
  • 125 ml kipuće vode
  • 2 jajeta
  • 50 gr šećera
  • 50 gr brašna
  • 200 gr tamne čokolade
Priprema:


  • Zagrejte rernu na 180C i nauljite mafin kalupe. Žele iseckajte na komadiće i izmešajte sa marmeladom i kipućom vodom – mešajte dok se žele ne rastopi.
  • Smesu uspite u tepsiju u sloju debljine 1cm, pa stavite u frižider da se stegne.
  • Da biste napravili biskvit mutite jaja i šećer dok ne dobijete izdašnu smesu.
  • Dodajte brašno, pa dobro izmešajte. Rasporedite smesu jednako u 12 mafin kalupa (ili u posebnu tepsiju za keksiće, koja je malo plića od tepsije za mafin kalupe).
  • Pecite 10-tak minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi.
  • Čokoladu otopite na pari, pa prelijte preko želea i biskvita. Biskvit i žele možete ostaviti u mafin kalupima ili ih poredati na tepsiju obloženu paprom za pečenje pre prelivanja čokoladom.
  • Ostavite da se stegnu. Možete ih pre toga posuti u ukrasnim mrvicama, usitnjenim orašastim plodovima i sličnim ukrasima.
Izvor: onlinekuhinja.com.

0 komentari:

Objavi komentar