Sastojci:
- 140 gr pistacija
- 200 gr mliječne čokolade
- 200 gr šećera u prahu
- 200 gr maslaca
- 3 jaja
- 200 gr brašna
- ½ praška za pecivo
- 100 ml mlijeka
- 150 ml kiselog vrhnja F
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 °C.
Obložite kvadratni pleh dimenzija 20 cm pergament papirom.
U procesoru za hranu izmiksajte 125 gr pistacija, 75 gr čokolade i pola od pripremljene količine šećera.
Nakon što se isjecka, sjedinite sastojke u jednoj posudi sa preostalim šećerom, maslacem, jajima, brašnom, praškom za pecivo i mlijekom.
Dodajte prstohvat soli, pa sve izmiksajte.
Smjesu prelijte u pripremljeni pleh, pa pecite 35-45 minuta.
U međuvremenu istopite preostalu čokoladu, umiješajte kiselo vrhnje i ostavite da se ohladi, kako bi se moglo mazati.
Kada se kora ispeče, prepolovite ju.
Jedan dio premažite ½ pripremljenog namaza, poklopite drugim dijelom kore, pa premažite ostatkom fila.
Izrežite na kocke, dekorišite pistacijima i poslužite.
F
Izvor: www.kuhar.ba
0 komentari:
Objavi komentar