ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Bečka čokoladna torta

Sastojci:

  • 8 žumanjaka
  • 1 vanilija šećer
  • prstohvat soli
  • 15 dag šećera
  • 8 bjelanjaka
  • 10 dag krušnih mrvica
  • 10 dag naribane gorke čokolade
  • 10 dag samljevenih lješnjaka
  • 4 dl cherrya ili prošeka
  • 30 dag marmelade od marelica
  • 10 dag naribane gorke čokolade
  • 1 jaje
  • 20 dag šećera u prahu
  • 6 dag maslaca
Priprema:

Žumanjke, vanilija šećer, sol i polovicu količine šećera izmiješamo u pjenušavu smjesu. Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg i dodati preostalu polovicu šećera. Pomiješati sa smjesom od žumanjaka. Smjesi dodati krušne mrvice, naribanu čokoladu i lješnjak i sve zajedno pomiješati. Stavite smjesu u kalup (26 cm) i pecite ga 30-40 minuta. Ostavite tijesto da odstoji tijekom noći, potom ga prerežite na vodoravno na 3 dijela i svaki natopite sa cherryjem ili prošekom i svaku koru premažite sa marmeladom.

Potom pripremite glazuru tako čokoladu otopite na pari i kada se ohladi u nju dodajte šećer u prahu i jaje. Dobro pomiješajte. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte kap po kap smjesu od čokolade da postane pjenušava. Sa glazurom premažite tortu i ostavite da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar