srijeda, 11. ožujka 2015.

7 days torta

Sastojci:

-pazma keks 300 g
- mleko 1 l
- puding od vanile 100 g
- brasno 4 kasike
- secer 6 kasika
- margarin 250 g
- secer u prahu 150 g
- cokolada za kuvanje 100 g
- slatka pavlaka 250 ml
- mini kroasani sa cokoladom 2 vel.kese
- slag 200 g
- kisela voda 250 ml
Priprema:

Od litre mleka odvojiti toliko da se razmute puding i brasno, a ostatak staviti sa secerom da provri. Kad mleko provri, skuvati puding i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa secerom u prahu, pa sjediniti sa ohladjenim pudingom. Podeliti fil na 2 dela, pa u jedan dodati otopljenu cokoladu.
Tortu filujemo na sledeci nacin: najpre na posluzavnik poredjati plazmu koju ste umakali u zasladjenu vodu. Preko plazme rasporediti zuti fil.
Poredjati 2 velike kese mini kroasana sa ukusom cokolade.
Umutiti slatku pavlaku, pa je naneti preko kroasana.
Preko pavlake naneti braon fil.
Umutiti slag sa kiselom vodom, pa ukrasiti tortu. 


Izvor: zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar