ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Torta creme de la creme




Sastojci:



✦ 30 dag jogurta

✦ 10 dag šećera

✦ 6 listića želatine

✦ ½ limuna

✦ 4 cl likera (po želji)

✦ 250 ml vrhnja

✦ 4 banana

✦ 1 gotova svijetla kora za tortu

✦ 1 gotova tamna kora za tortu

✦ 200 ml vrhnja

✦ 3 dag šećera

✦ 2 dag sjeckanih pistacija

✦ 6 banana

✦ 1 vrećica preljeva za torte (bezbojan)

✦ 125 ml bijelog, slatkog vina

✦ 4 dag šećera

✦ sok od limuna


Priprema:


Svijetlu koru stavite na pladanj te obložite obručem za torte. Iscijedite sok od limuna. Za kremu pomiješajte jogurt sa šećerom. Stavite želatinu u vodu da omekša, te je istisnite. Sok od limuna kuhajte, dodajte želatinu, skinite s vatre, te dobro miješajte. Dodajte kremi zajedno s likerom. Vrhnje istucite i isto dodajte kremi. Nakon toga ogulite banane, prepolovite i nasjeckajte. 1/3 kreme raspodijelite pa kori. Posložite banane i premažite kremom. Prekrijte tamnom korom i ponovite postupak. Tortu ostavite 3-4 sata u hladnjaku. 200 ml vrhnja istucite zajedno sa šećerom. Otklonite obruč s torte, te premažite tortu s vrhnjem. Preljev pripremite prema uputama na vrećici zajedno s vinom i šećerom. Banane ogulite i nasjeckajte. Pomiješajte s limunovim sokom i rasporedite po torti. Nanesite ohlađeni preljev za torte, ukrasite nasjeckanim pistacijama i prije posluživanje stavite još barem 2 sata u hladnjak.

Izvor: www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar