srijeda, 4. veljače 2015.

Super lagana torta od borovnica!


Sastojci
 Za podlogu
  • 4 bijelanca
  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g badema
  • pola kašikice praška za pecivo
Krema
  • 6 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 1,5 kašikica ekstrakta vanilije
  • 250 g maslaca
Preliv
  • 300 g borovnice
  • 1 želatin
  • 250 ml vode
Priprema
Istući bjelanjke u čvrst snijeg zajedno sa šećerom u prahu, te dodati  prašak za pecivo. Bademe umiješajte na kraju.
Stavite
tijesto u okrugli lim za kolače (promjera 24 cm) s papirom za pečenje na dnu. Peći u pećnici na 175 ° C 30 minuta. Ohladiti koru. Izvaditi koru lagano iz kalupa s oštrim nožem.  

Za krem na pari mutimo kašikom žumanjke, vrhnje, šećer i vaniliju. Kuhati uz stalno miješanje. Kad se ohladi dodati omekšali maslac. Ostaviti da se ohladi. Koru vratiti u kalup te na nju nanijeti kremu te ostaviti u frižider da se učvrsti krema. Za glazuru. U 250 ml vode dodati 300 gr borovnice i jedan želatin te ubaciti šećera po želji. Nanijeti na tortu te ostaviti da se ohladi.
Izvor: ( www.detsoteliv.no)

0 komentari:

Objavi komentar