nedjelja, 8. veljače 2015.

SNIKERS

Sastojci:


Prvi sloj:
  • 2 ½dl mlijecne cokolade (isjecane) 
  • 1dl tamnije cokolade(isjecane) 
  • 3 ½ kasike kikiriki maslaca 

Drugi sloj:
  • 4 kasike maslaca 
  • 2 ½ dl secera 
  • 50ml mlijeka 
  • 370ml marshimalow kreme 
  • 3 kasike kikiriki maslaca 
  • 300ml isjecanog slanog kikirikija 
  • 1 kaska vanilij esencije 

Treci sloj:
  • 250g karamela 
  • 50ml slatkog vrhnja 

Cetvrti sloj:
  • 2½ dl mlijecne cokolade 
  • 1dl tamnije cokolade 
  • 3 ½ kasike kikiriki maslaca

Priprema:


 PRVI SLOJ Sasuti sve sastojke u serpu i na n8iskoj temperaturi istopiti sve dok masa nebude glatka. Pravokutni srednji pleh namastiti i obloziti papirom. sasuti prvi sloj i razmazati. Ostaviti da se dobro ohladi.

 DRUGI SLOJ Istopiti maslac i umiksati secer i mlijeko u njega. Mjesati dok neprokuha, kad prokuha ostaviti da vrije oko 5 minuta mjesajuci konstantno. Sklonuti sa toplote i brzo umjesati Marshimallow kremu, kikiriki maslac i isjecani kikiriki kao i vaniliju. Sasuti po prvom ohladjenom sloju. Dobro Ohladiti.

 TRECI SLOJ Staviti karamel i serpu skupa sa vrhnjem i na maloj temperaturi istopiti lagahno mjesajuci sve doki smjesa nebude glatka. Sasuti na predhodno rashladjen sloj. Ostaviti da se ohladi dobro.

 CETVRTI SLOJ Ponovoti radnju kao u prvom sloju. Premazati fino na rashladenu karamelu i ostaviti dase ohladi najmanje 2h(najbolje preko noci).
 Gotov kolacic se mora drzati u frizideru stalno jer se karamel jako brzo pocne otapati. PRIJATNO !!!!
Izvor:(coolinarika.com) 

0 komentari:

Objavi komentar