ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Kremaste Julka šnite


Sastojci:


1 pakovanje lisnatog tijesta



Biskvit


20 dkg šećera

6 žumanaca

15 dkg naribane čokolade

15 dkg mljevenih oraha

6 bjelanjaka

Krema


6 dcl mlijeka

3 žlice oštrog brašna

3 žlice gustina

25 dkg margarina

10 dkg maslaca

25 dkg šećera u prahu

korica limuna

2 kesice vanilin šećera


Priprema:


Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje. Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.

U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna i šećer u prahu.

Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.


Izvor:www.recepti-svijeta.com

0 komentari:

Objavi komentar