Sastojci:
ZA KORU
12 jaja, 12 kašika šećera, 20 kašika mljevenih oraha, 4 kašike kakaoa
ZA PRVI FIL 300 g mljevene plazme, 250 g margarina, 250 g šećera u prahu, 12 žumanaca, 100 g bijele mliječne čokolade
ZA DRUGI FIL
6 bjelanaca, 400 g šećera, 3 kašike meda
ZA TREĆI FIL
6 bjelanaca, 450 g šećera
ZA DEKORACIJU 50 g šećera u prahu, 50 g kakaoa
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte orahe i brašno, pa lagano izmješajte i pecite tri kore, svaku po 25 minuta na 200 stepeni. Ohlađene kore presjecite na pola, tako da dobijete šest korica.
Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajite jedno po jedno žumance, plazma keks i otopljenu bijelu čokoladu. Bjelanca umutite sa šećerom u čvrst sneg, pa lagano dodajte jako zagrejan med i mutite još pet minuta. Za treći fil čvrsto umutite bjelanca sa 150 grama šećera. Na vatri karamelizujte 300 g šećera, pa ga postepeno sipajte u bjelanca i mutite još oko pet minuta. U sud gde se topio šećer nalijte malo vode da provri, da dobijete šerbet. Filujte kore prvim, drugim, pa trećim filom i ponovite postupak. Svaku koru poprskajte šerbetom, a tortu na kraju obilno pospite šećerom u prahu i kakaom.
Izvor: zena.blic.rs
utorak, 17. veljače 2015.
Karamel torta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar