nedjelja, 15. veljače 2015.

Dvostruki užitak

Sastojci:

Biskvit:
120 g maslaca
80 g šećera
2 jaja
70 ml grčkog jogurta
30 g kakaa
1 žličica mljevene kave
2 žličice arome vanilije
120 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
70 ml ulja
ribana korica limuna
rum
Tamna krema
  100 g tamne čokolade s 55-70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag
ribana korica od pola limuna
Svijetla krema:
100 g bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
sok od 1 limuna

Priprema:


Za pripremu biskvita: izmiksati omekšali maslac sa šećerom, dok ne postane kremast i pobijeli. U drugu posudu pomiješati jaja, jogurt, naribanu koricu limuna i ekstrakt vanilije dok se sastojci ne sjedine, potom umiješati u maslac. Zatim u smjesu dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Miksati dok se sve ne sjedini, te staviti u pećnicu na 160ºC 35-40 minuta. Mlaki biskvit preliti s mješavinom ruma i mlijeka, i zatim ostaviti u hladnjaku. Svijetlu kremu napraviti tako da se 20 ml vrhnja za šlag ulije u posudu na vatri i dodaje sjeckana bijela čokolada. Miješati dok se čokolada ne otopi, zatim dodati sok od limuna. Istući preostalih 180 ml vrhnja za šlag, pa dvije žlice tučenog šlaga dodati u topljenu čokoladu, pa sve promiješati. Polovicu kreme premazati po biskvitu, potom staviti u hladnjak. Za tamnu kremu otopiti čokoladu, dodati ribanu koricu limuna, te izmiksati šlag do pola. Dodati čokoladu i izmiksati šlag do kraja. Pažljivo premazati preko svijetle kreme, zatim staviti u hladnjak da se krema stisne, pa premazati ostatak svijetle kreme i vratiti u hladnjak. Kad kreme očvrsnu posipati s mješavinom kakaa u prahu i šećera u prahu.

Izvor:www.gospodarski.hr

0 komentari:

Objavi komentar