Pages - Menu

ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Torta španski vetar sa rozen korama

 Kore za Rozen tortu su najbolje kada ih napravite sami, ali ne morate se mučiti pitanjima da li će vam uspeti, kada u svakom bolje snabdevenom marketu možete da ih pronađete.

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu

Krem:

300 g
mlevenih oraha
500 ml
mleka
3
pudinga od vanile
300 g
šećera
100 g
bele čokolade
250 g
margarina
500 ml
slatke pavlake
listići badema za dekoraciju

Priprema:

 Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati. Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti šlagom i ohladiti. 

Izvor: www.kuhinjica.rs


Nema komentara:

Objavi komentar