Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
Krem:
300 g
mlevenih oraha
500 ml
mleka
3
pudinga od vanile
300 g
šećera
100 g
bele čokolade
250 g
margarina
500 ml
slatke pavlake
listići badema za dekoraciju
Priprema:
Orahe preliti sa malo mleka i prokuvati odnosno popariti. Zagrejati
preostalo mleko sa šećerom, dodati razmućen puding i kuvati dok se ne
zgusne. U puding dodati, belu čokoladu, poparene orahe i promešati.
Penasto umutiti margarin i sjediniti sa filom. Slatku pavlaku umutiti u
čvrst šlag i odvojiti manji deo za ukrašavanje torte. Preostali šlag
staviti u fil, promešati i filovati kore. Tortu premazati i ukrasiti
šlagom i ohladiti.
Izvor: www.kuhinjica.rs
Nema komentara:
Objavi komentar