Sastojci:
1 Chococake Dolcela
3 kašikice mlijeka
60 g maslaca
30 g mljevenih lješnjaka
2-3 kruške (400 g)
1 limun šećer
2 kašikice narezanog đumbira
100 ml vode
50 g šećera
Za kremu
500 ml mlijeka
150 g čokolade
Priprema.
Mješavini za kolač dodajte lješnjake, mlijeko, lagano izmiješajte i
dodajte otopljeni maslac. Smjesu dobro promiješajte, ravnomjerno
rasporedite u kalup za torte. Stavite u frižider oko 20 minuta. Đumbir,
limun šećer i šećer prelijte vodom i zagrijte do vrenja. Kuhajte 5
minuta da dobijete sirup.
Kruške ogulite, narežite na četvrtine, izvadite im sredinu i stavite u
sirup. Nakon 2 minute izvadite i posložite po podlozi od keksa. Na
vodenoj kupelji otopite čokoladu. Dok se čokolada malo ohladi pripremite
kremu. U hladno mlijeko uspite prašak za kremu. Lagano promiješajte te
miješajte mikserom oko 4 minute. U kremu umiješajte otopljenu čokoladu, a
zatim kremu prelijte preko kruški. Kolač ohladite u frižideru oko dva
sata, a možete i duže. Pospite čokoladnim mrvicama i uživajte.
Izvor: (Zenskiportal.ba)
Nema komentara:
Objavi komentar