Sastojci:
- 500 grama brašna
- 2 jaja
- 100 g margarina
- 1 dl ulja
- 2 dl mlijeka
- malo soli
- 1/2 paketića kvasca
- 1 žličica šećera
- 2 pune žlice kakaa
Sastojci za sirup:
- 2,5 dl vode
- 6 žlica šećera
Priprema:
Kvasac otopite u mlakom mlijeku s žličicom šećera. Dodajte prosijano brašno , malo soli, ulje, omekšali margarin i zamijesite tijesto. Tijesto podijelite na dva dijela, u jedan stavite kakao i dobro izmiješajte, a drugi ostavite bijeli. Ostavite tijesto na toplom mjestu da se udvostruči. Potom pojedinačno razmijesite tijsto i razvijte oklagijom na iste veličine i poklopite jednu preko druge. Isijecite tijesto nožem na trokute ( što više trokuta, koliko obim tijesta dozvoljava).
Od trokuta oblikujte kiflice. Kife poredajte u pleh za pečenje premazan uljem i ostavite da još malo odstoje. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 250ºC dok ne porumene.
Priprema sirupa: vodu i šećer pomiješajte i kuhajte dok ne provri. Vrućim sirupom prelijte pečene i malo ohlađene kifle.
Nema komentara:
Objavi komentar