BEZ PEČENJA: Ledolina kolač – ne trebate ni pećnicu, a ni mikser
Sastojci:
500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
Priprema:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni
gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati,
cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati
natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi
dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit
kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete
ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju.
Nema komentara:
Objavi komentar