Sastojci:
5kom. Jaja
5kašika Šećera
1kesica Praška za pecivo
1kašika Kakao
2kašike Soka od mandarine
Fil
400ml. mlileka
1 žumance
1kesica Puding vanilija
1kašika Gustina
150gr. Margarina
Mandarine
Priprema:
Umutiti bjelanca u čvrsu pjenu.
Žumanca umutiti sa šećerom,dodati sok od mandarine.
Dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Dodajte umućena bjelanca.
Masu stavite na papir za pečenje i veći pleh.
Pecite 10 do 15 min. na 180st.C.Zarolajte mlaki biskvit ,odjepljujući ga istovremeno od papira za pečenje.
Za fil zakuvajte 300ml. mlijeka.
U 100ml.raszmutite puding,žumance i gustin.Dodala sam i aromu vanilije.
U ohlađeni fil dodajte umućen margarin sa oko 50gr. prah šećera.Nije previše, jer je fil blag,a mandarine su kiselkaste.
Nafilujte rolat.Ukrasite po želji,i dobro ohladite prije služenja.
Coolinarika.com
subota, 14. veljače 2015.
Rolat sa mandarinama i vanilija kremom
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar